Somberte

Somberte en depressies

Heb je klachten als somberheid, depressieve  gevoelens of angstgevoelens?

Deze klachten kunnen behoorlijk ten koste gaan van je welzijnsgevoel en leiden tot vervelende kwalen zoals duizeligheid, hoofdpijn, ­vermoeidheid, slapeloosheid, rugpijn, nekpijn en/of buikpijn, maar ook lusteloosheid, gebrek aan energie, passiviteit en zelfs verlies van eigenwaarde.

Ik help je graag om je mentaal weerbaarder te maken. Soms is even je hart kunnen luchten al heel fijn.

Psilocybine

Al sinds de jaren ‘60 wordt er vanuit de ­weten­­schappelijke en klinische wereld met veel interesse gekeken naar de effecten van psilocybine bij angsten en depressies. Deze psycho-actieve stof uit truffels en paddo’s – die zorgt voor een mystieke ervaring – blijkt een natuurlijke remedie te zijn tegen deze psychische aandoeningen.

En onlangs is er hernieuwde interesse ontstaan en lopen er nieuwe onderzoeken bij drie universitaire ­medische centra (in Groningen, Leiden en Utrecht) naar de effectiviteit van psychedelische middelen bij angsten en depressies.

We weten al een tijdje dat het kan leiden tot significante verlichting van de symptomen. Maar bijvoorbeeld ook dat het effectief ingezet kan worden bij het behandelen van rook- drank- en andere verslavingen.

Vind je Psilocybine inzetten met een hogere ­hoeveelheid spannend? Dan is microdosering beter voor jou geschikt. Bij Microdosing neem je een hele kleine hoeveelheid over een langere periode. Dan beleef je niet de mystieke ervaring, maar kan je wel profiteren van de positieve helende effecten.

Als therapeut mag ik (helaas) geen psilocybine voorschrijven, maar ik kan  je wel adviseren hoe je het beste met psilocybine om kan gaan. Wat je wel moet doen en wat je niet moet doen. Dus wil je meer weten over dit onderwerp, maak dan even een afspraak.

© 2024- Alle rechten voorbehouden