Herstel na ziekte

Herstel na ziekte

Na ziekte is het immuunsysteem vaak verzwakt en is het belangrijk om dit zo snel mogelijk weer op kracht te krijgen om het genezingsproces te versnellen.

Als natuurgeneeskundige kan ik een waardevolle rol spelen tijdens jouw herstelfase. De behandeling wordt altijd afgestemd op jouw specifieke behoeften en je fysieke gesteldheid.

Mijn therapie gaat prima samen met de reguliere geneeskunde vanuit mijn holistische en eclectische benadering van herstel.

Zelfhelend vermogen

Vanuit het perspectief van de natuurgeneeskunde draait het herstel na ziekte om het stimuleren van het zelfhelend vermogen van jouw lichaam.

Ziekte is doorgaans een teken van onbalans. Tijdens de herstelfase is het belangrijk dat we die onbalans weten te herstellen om te voorkomen dat je weer ziek wordt.

  • Dit kan door middel van voedingsadvies dat gericht is op het versterken van je immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen.
  • Maar ook kruidengeneeskunde kan worden ingezet om je herstel te ondersteunen, met behulp van planten, kruiden en vitaliserende paddenstoelen.
  • Ik kijk ook naar je leefstijl, met de nadruk op voldoende rust, lichaamsbeweging en stressmanagement.


Ik kijk naar de hele persoon en pas mijn benadering aan op basis van de specifieke behoeften van jou. Ik streef ernaar om niet alleen de symptomen te behandelen, maar ook je algehele gezondheid te verbeteren om het risico op toekomstige ziekten te verminderen. Op deze manier probeer ik het herstelproces te versnellen en je te helpen terug te keren naar een staat van welzijn en vitaliteit.

© 2024- Alle rechten voorbehouden