Behandelingen

1. Voorkomen van ziekte

Een gezond en vitaal lichaam is het doel van de Vitaal-Therapeut. De basis ligt in een sterk immuunsysteem. Met een sterk immuunsysteem kunnen gezondheids­problemen worden voor­komen en kunnen aandoeningen effectief worden behandeld.

Ik help je graag om je fitter en ­gezonder te voelen en bij het samenstellen van de juiste supplementen en voeding, om je immuunsysteem een flinke boost te geven.   

Natuurlijke gezondheid

Ik richt mij op het bevorderen van natuurlijke gezondheid en het versterken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ik doe dit onder andere door het geven van:

  1. Voedingsadvies: gericht op het bevorderen van een gezond dieet dat rijk is aan voedingsstoffen en antioxidanten. Een uitgebalanceerd dieet versterkt het immuunsysteem en vermindert het risico op chronische ziekten.

  2. Kruidengeneeskunde: Ik maak gebruik van kruiden, planten en vitaliserende paddenstoelen om het lichaam te ondersteunen en te versterken.

  3. Leefstijladvies: Ik moedig een gezonde levensstijl aan, uiteraard met voldoende lichaamsbeweging, stressmanagement en voldoende slaap. Deze aspecten dragen sterk bij aan een sterk immuunsysteem en een gezond lichaam.

  4. Individuele benadering: Ik houd rekening met de unieke behoeften van elke patiënt en pas mijn aanpak dienovereenkomstig aan. Dit helpt bij het voorkomen van specifieke gezondheidsproblemen die verband houden met genetische aanleg of levensstijl.

In het algemeen tracht ik het lichaam in balans te brengen en te versterken, waardoor het beter in staat is om ziekten te voorkomen. Door proactief te werken aan een gezonde levensstijl en natuurlijke geneeskundige benaderingen te omarmen, kunnen mensen hun algehele welzijn verbeteren en het risico op ziekten aanzienlijk verminderen.

2. Behandelen van ziekte

Helaas is ziekte niet altijd te voorkomen en reguliere geneeskunde is niet altijd de beste oplossing voor jou om te genezen.

Wil jij liever op een natuurlijke wijze geholpen worden, waarbij de nadruk wordt gelegd op het zelfherstellend vermogen van je lichaam? Dan is dat in heel veel gevallen mogelijk.

Holistische aanpak

Ik benader ziekte op een holistische manier, waarbij ik altijd eerst de oorzaak van de aandoening probeer te achterhalen. Vervolgens kijken we hoe we het lichaam het beste kunnen ondersteunen bij het herstellen van de balans.

Ik maak hierbij gebruik van diverse natuurlijke therapieën, waaronder voedingsadvies, kruidengeneeskunde, vitaliserende paddenstoelen en leefstijladvies. Ik pas mijn benadering aan op basis van jouw unieke behoeften.

Door de nadruk te leggen op de versterking van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen, kan jouw lichaam ziekten beter bestrijden en herstellen. 

Klachten waarvoor je bij mij terecht kunt, zijn o.a.:

­immuunzwakte, pijn, overgewicht, slaapstoornis, burnout, stress, maag-darmaandoeningen, arterio­sclerose, chronische vermoeidheid, te hoog cholestorol, astma, reumatische artritis, jicht, eczeem, ­ontstekingen, schimmel­infecties, griep, tinnitus, ­ziekte van Lyme. 

Maar de lijst is uiteraard te lang om hier geheel op te sommen.

3. Herstel na ziekte

Na ziekte is het immuunsysteem vaak verzwakt en is het belangrijk om dit zo snel mogelijk weer op kracht te krijgen om het genezingsproces te versnellen.

Als natuurgeneeskundige kan ik een waardevolle rol spelen tijdens jouw herstelfase. De behandeling wordt altijd afgestemd op jouw specifieke behoeften en je fysieke gesteldheid.

Mijn therapie gaat prima samen met de reguliere geneeskunde vanuit mijn holistische en eclectische benadering van herstel.

Zelfhelend vermogen

Vanuit het perspectief van de natuurgeneeskunde draait het herstel na ziekte om het stimuleren van het zelfhelend vermogen van jouw lichaam.

Ziekte is doorgaans een teken van onbalans. Tijdens de herstelfase is het belangrijk dat we die onbalans weten te herstellen om te voorkomen dat je weer ziek wordt.

  • Dit kan door middel van voedingsadvies dat gericht is op het versterken van je immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen.
  • Maar ook kruidengeneeskunde kan worden ingezet om je herstel te ondersteunen, met behulp van planten, kruiden en vitaliserende paddenstoelen.
  • Ik kijk ook naar je leefstijl, met de nadruk op voldoende rust, lichaamsbeweging en stressmanagement.


Ik kijk naar de hele persoon en pas mijn benadering aan op basis van de specifieke behoeften van jou. Ik streef ernaar om niet alleen de symptomen te behandelen, maar ook je algehele gezondheid te verbeteren om het risico op toekomstige ziekten te verminderen. Op deze manier probeer ik het herstelproces te versnellen en je te helpen terug te keren naar een staat van welzijn en vitaliteit.

4. Een gezonde vitale geest

Als Vitaal-therapeut kijk ik niet alleen naar het lichaam, maar ook naar de geest. Heb je veel last van stress, angsten en blokkades, of lukt het maar niet om een positieve mindset aan te nemen? Dan heb je een verhoogde kans op fysieke klachten. We noemen dit psychosomatische klachten.

In dat geval behandel ik niet de klacht, maar ga ik eerst op zoek naar de onderliggende factoren om het lichaam terug in evenwicht te brengen en help ik je om je weer in balans te brengen.

Door bewust te worden van onze ­mentale ­gezondheid, ondersteund door natuurlijke remedies kunnen we vaak beter omgaan met stress, angsten, moeilijkheden en uitdagingen.

Cognitieve functies verbeteren

Beginnen sommige cognitieve functies gestaag achteruit te gaan? Zeker op latere leeftijd kan je te maken met vergeet­achtigheid, moeite met focussen, of het niet goed verwerken van informatie er langzaam maar zeker insluipen. Wanneer je dit merkt bij jezelf, dan nodig ik je graag uit om een afspraak met mij te maken. Misschien kan ik je wel helpen bij het verbeteren van je cognitieve functies.

5. Somberte, angsten en depressie

Heb je klachten als somberte, ­depressieve ­gevoelens of angstgevoelens?

Deze klachten kunnen behoorlijk ten koste gaan van je welzijnsgevoel en leiden tot ­­vervelende kwalen zoals duizeligheid, hoofdpijn, ­vermoeidheid, slapeloosheid, rugpijn, nekpijn en/of buikpijn, maar ook lusteloosheid, gebrek aan energie, passiviteit en zelfs verlies van eigenwaarde.

Als vitaal-therapeut help ik je graag om je mentaal weerbaarder te voelen. De natuurgeneeskunde bezit diverse mogelijkheden om dit proces te ondersteunen. Maar soms is even je hart kunnen luchten al heel fijn.

© 2024- Alle rechten voorbehouden